Konji imaju osjećaje i ponekad razumiju puno više nego to mi shvaćamo.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Konji imaju osjećaje i ponekad razumiju puno više nego to mi shvaćamo.

Da bi vidjeli cjeli forum,morate se registrirat,besplatno je.
 
Početna stranicaLatest imagesPretraľnikRegistracijaLogin

 

  Galop

Go down 
2 posters
Autor/icaPoruka
Knight Rider

Knight Rider   Galop Empty
PostajNaslov: Galop      Galop Empty9/2/2011, 12:31

Galop je vrlo sličan kenteru, osim da je brži, tlo pokriva četiri udarca o tlo .
To je najbrža kretnja konja, u prosjeku oko 40-48 km/h, te u divljini se koristi kada životinja treba pobjeći od grabežljivaca ili jednostavno brzo pokriti kratke udaljenosti . Konji rijetko će galopirati više od oko 1,5-3 km, prije nego što im je potreban odmor, iako konji mogu izdržati umjerenim tempom galopa na duže udaljenosti.
Galop: školski,srednji,ojačan ili trkači.Postoji lijevi i desni galop.Udaljenost otiska istog kopita u galopu iznosi 4-6 m.[You must be registered and logged in to see this link.]
URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/220pxmuybridgeracehorse.gif/][You must be registered and logged in to see this image.][/URL]

[Vrh] Go down
arwena

arwena   Galop Empty
PostajNaslov: Re: Galop      Galop Empty7/4/2011, 11:20

Ovo je tekst o galopu u dresuri:

Koraci u galopu moraju biti lagani te pravilni, a zadnje noge moraju koračati što je više moguće ispod tijela konja prema njegovu težištu.
Pogreške u galopu su unakrsni galop ( kada konj prednjim nogama galopira npr. desni galop, a stražnjima lijevi i obrnuto), te četverotaktni galop ( kod kojeg se dijagonalni par nogu ne podiže istovremeno sa tla već se vanjska prednja noga podiže ranije od unutarnje stražnje noge).
Kvaliteta galopa ovisi o općem dojmu ( npr. pravilnosti i lakoći koraka, spuštenosti stražnjeg dijela trupa u odnosu na prednji dio- konj galopira kao da se kreće uzbrdo) koji proizlazi iz prihvaćanja žvale, podatnog tjemena, aktivnosti stražnjih nogu i sposobnosti da se zadrži jednaki ritam i prirodna ravnoteža, čak i nakon prijelaza iz jednog galopa u drugi. Konj uvijek mora biti ravan na ravnim linijama i pravilno savijen na zavojitim linijama, ali u svakom trenutku postavljen prema strani vodeće noge.

Postoje četiri vrste galopa: radni, srednji, prikupljeni i produženi te produženje koraka galopa.

Radni galop- je kretanje između prikupljenog i srednjeg galopa. Konj se nalazi u prirodnoj ravnoteži te se aktivno kreće naprijed uz izražen zamah stražnjih nogu, a jahač zadržava kontakt sa ustima konja.

Srednji galop- je kretanje između radnog i produženog galopa. Konj bez ubrzavanja ide naprijed sa vidljivim produženjem koraka i zamahom stražnjih nogu. Jahač dozvoljava konju da lagano spusti vrat i glavu i da drži glavu nešto ispred okomice. Koraci moraju biti nesputani i uravnoteženi, a okvir konja se mora produžiti.

Prikupljeni galop- je kretanje u kojem konj ostaje na žvali, vrat je uzdignut. Stražnje noge preuzimaju većinu težine, čime se omogućava veća aktivnost i oslobađaju plećke te se stvara dojam da se konj sam nosi. Okvir konja i koraci su kraći, bez da se gubi njihova elastičnost i izražajnost.

Produženi galop- je kretanje u kojem konj pokriva najviše moguće tla. Konj, bez ubrzavanja, najviše moguće produžuje korak zahvaljujući zamahu stražnjih nogu. Jahač omogućava konju da produži okvir, a time i korak, ali i dalje kontrolira tjeme. Konj bi trebao biti u ravnoteži tijekom čitave radnje, a prijelaz u prikupljeni galop bi trebao biti tečan i izveden prijenosom težine na stražnji trup, s time da se jasno vide obje razlike promjene tempa ( iz prikupljenog u produženi i iz produženog u prikupljeni).

Produženje koraka galopa- je varijacija između radnog i srednjeg galopa koja
se uvodi u testovima za mlade konje koji su u početku treniranja te još nisu
dovoljno školovani za srednji galop.
[Vrh] Go down
 
Galop
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Konji imaju osjećaje i ponekad razumiju puno više nego to mi shvaćamo. :: Konji i sve o njima :: Ostalo,općenito o konjima-
Forum(o)Bir: